DE PLUG-AND-PLAY OPLOSSING VOOR HARD WATER

Hard water bevat een hoge concentratie opgeloste minerale zouten zoals calcium- en magnesiumionen. Het water uit uw kranen bevat calcium en magnesium. De concentratie van deze mineralen is afhankelijk van de geologie van het terrein waar het water doorheen stroomt voor het uw woning bereikt. De hardheid wordt ook mee bepaald door het gebied waar het water vandaan komt, de pompbron en de manier waarop het water
wordt behandeld door de maatschappij. Water wordt als hard beschouwd wanneer de hardheid hoger is dan 15 Franse hardheidsgraden (° f), waarbij 1 °f overeenstemt met 10 milligram kalk.
De hardheid van het water in een woning of bedrijfsgebouw heeft vele ongewenste effecten die dagelijks voel- en zichtbaar zijn. Het calcium en het magnesium in het water veranderen namelijk in kalksteen die overal in uw woning kalkaanslag veroorzaakt.

PROBLEMEN MET HARD WATER

Witte vlekken
Ophoping van kalkaanslag
Verstopte leidingen
Irritatie van de huid
Ruw aanvoelend wasgoed
Hoger energieverbruik
Kortere levensduur van huishoudapparaten
Overmatig gebruik van reinigings- en wasmiddelen

DE OPLOSSING VOOR HARD WATER

Waterontharders zijn een eenvoudige en betrouwbare oplossing om kalksteen uit water te verwijderen en zo kalkafzettingen in uw woning te voorkomen. Omdat de ontharder magnesiumen calciumionen vervangt door natriumionen, kunt u in de hele woning fris, zacht water tappen dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, perfect drinkbaar is en geen zoute toets heeft.
De installatie van een waterontharder is een duurzame oplossing die vele jaren kan werken als het toestel jaarlijks wordt onderhouden door een specialist.