Waarom heeft mijn toestel een onderhoud nodig?

Wanneer is afhankelijk van uw toestel maar een jaarlijks onderhoud van uw waterverzachter is zeker geen overbodige luxe. Op die manier kunnen een vlotte en juiste werking van het toestel en een lange levensduur gegarandeerd worden.

Een waterontharder heeft jaarlijks een onderhoud nodig. Hierbij wordt de werking van het toestel nagekeken en gecontroleerd. Indien nodig kunnen er dan onderdelen worden vervangen. In sommige gevallen zal het nodig zijn om de waterverzachter te ontsmetten en eventueel aangekoekte zoutresten te verwijderen. Voor het onderhoud van een waterverzachter kan je bij de meeste bedrijven bij de plaatsing meteen ook een onderhoudscontract afsluiten. Hierdoor zal de prijs per onderhoud normaal gezien lager liggen dan een eenmalige onderhoudsbeurt door een ander bedrijf.

Wat houdt een onderhoud van uw waterverzachter in?

01.

Het meten van de waterhardheid

Om zeker te zijn dat de waterverzachter nog goed werkt wordt de hardheid van het water gemeten. Als het water te hard blijkt, dan wijst dit op een slechte werking van de waterverzachter.

02.

Onderdelen controleren en reinigen

Het is natuurlijk van groot belang dat de onderdelen van het toestel nog in goede staat zijn. De injectoren, de kleppen, de filter… worden dan ook aan een controle onderworpen en gereinigd. Indien een onderdeel niet meer goed blijkt te werken of kapot is, wordt het vervangen.

03.

Waterverzachter ontsmetten

Om bacterievorming te voorkomen wordt het toestel in de meeste gevallen gedesinfecteerd. De harsen worden hierbij ook gereinigd. Er zijn echter waterontharders waarbij dit niet nodig is.

04.

Zoutreservoir reinigen

Het zout speelt een erg belangrijke rol bij de werking van het toestel. Het zorgt er namelijk voor dat de verzadigde harsbolletjes kunnen regenereren. Het zout kan echter gaan aankoeken. Daarom is het van belang om het zoutreservoir regelmatig te reinigen.

05.

Goede afstelling van de waterontkalker

Om een goede werking van het apparaat te garanderen moet alles goed afgesteld staan. Het zoutverbruik is hierbij bijvoorbeeld een belangrijk punt.

Vraag uw onderhoud aan

Je kan een onderhoud aanvragen via het contactformulier hieronder of via de shop aan de rechterkant

    * Verplichte velden