Ontijzeraars

Ijzer is een veel voorkomend probleem bij eigen waterwinning (vb boorput). Een overmatig ijzergehalte kan aanleiding geven tot het verstoppen van leidingen, roestneerslag, putcorrosie in leidingen, groei van bacteriën, onaangename geur, kleur & smaak,…

Onze ontijzeraars zullen eerst de opgeloste ijzer & mangaan deeltjes omzetten in vaste deeltjes (door beluchting of chemische reactie), om ze daarna te filteren. Dankzij de interne luchtkamer of chemische reactie, wordt ook waterstofsulfide verwijderd.

Onze ontijzeraars zijn van het merk Birm Air of Crystal Right

BIRM AIR

Garandeert een optimale werking van de Filter dankzij de ingebouwde luchtruimte.

Wat houdt de werking van een Birm Air Filter in?
De Serie Birm Air Filter is vooral efficiënt voor het verwijderen van ijzer, een probleem dat zich vooral stelt bij putwater.
Dankzij een ingebouwde luchtruimte, is een afzonderlijke oxidatietank
en zijn middelen voor perslucht niet nodig.

Conclusie: men heeft tegelijkertijd een economisch en compacte filter.
De filtermassa werkt in combinatie met een lucht opgeladen ruimte gemonteerd in de tank, de oxidelucht en de filtermassa filtert stoffen zoals ijzer.
Op een geprogrammeerd tijdstip wordt de regeneratie of spoeling uitgevoerd met onbehandeld water, door een terugslag van het systeem om het ijzer en andere onzuiverheden uit het putwater te verwijderen.
De oplossing Inch Worm verzekert dat de lucht met mate uit de tank is getrokken. Daarna is de tank gevuld met verse lucht.

CRYSTAL RIGHT

Crystal-Right is een zeoliet die ijzer, mangaan en kleine hoeveelheden H2S kan verzachten, verwijderen. Het absorbeert ook ammoniak en verhoogt de pH. Crystal-Right kan ook organische verontreinigingen filteren en onoplosbare anorganische stoffen opvangen. Deze “zeoliet”-kristallen zijn afkomstig van een natriumaluminiumsilicaat dat zorgvuldig is geproduceerd en verwerkt door Mineral-Right met behulp van een exclusieve technologie. Door zijn unieke kristalstructuur zorgt Crystal-Right™ voor een superieure verwijdering van hardheid, ijzer en mangaan, terwijl het tegelijkertijd de pH-waarde van zuur water verhoogt.

In tegenstelling tot ronde harsparels, zorgen Crystal-Right™-kristallen voor een betere filtratie en worden grondig gereinigd door sneller terug te spoelen dan gewone harsen zonder productverlies.

Crystal-Right’s witte (CR-100) zeoliet is de meest duurzame van de vervaardigde mineralen. Witte zeoliet verhoogt de pH-waarde van zuur water terwijl het hardheid, ijzer en mangaan vermindert. Water met een lage pH is doorgaans corrosiever dan water met een neutrale of hogere pH. Deze pH-aanpassing en vermindering van ongewenste mineralen wordt gehandhaafd door de uitstekende filtratie- en terugspoeleigenschappen. Crystal-Right’s CR150 Zeoliet verhoogt de pH-waarde van licht zuur water terwijl het hardheid, ijzer en mangaan vermindert. Deze pH-aanpassing en vermindering van ongewenste mineralen wordt gehandhaafd door de uitstekende filtratie- en terugspoeleigenschappen.

Crystal-Right’s Blue (CR-200) zeoliet is een select mineraal met hoge capaciteit dat wordt gebruikt voor het verminderen van hardheid, ijzer en mangaan uit water. Het mineraal is een kristallijne structuur vervaardigd volgens strikte specificaties en richtlijnen voor kwaliteitscontrole (schermanalyse). Deze extra inspanning zorgt voor het hoogste verwekingsvermogen van de zeolieten. Naast deze hoge capaciteiten zijn de constant superieure prestaties mogelijk vanwege de uitstekende filtratie- en terugspoeleigenschappen.

Kies uw type

De vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW

Maak uw afspraak met een van onze technisch commerciële adviseurs

Onze technisch commerciële adviseur zal u binnen de 24h terugbellen om een afspraak te maken.

    * Verplichte velden